PORTOFOLIO

NIEUWS & ONTWIKKELINGEN

Rotterdam Stadsverwarmers 2025

Eet Taart! Het Rotterdamgesprek met Stadsverwarmers

Het Hart van Rotterdam klopt voor ons allemaal

Meer dan 140 Stadsverwarmers vulden de hal van de Doelen, onder wie ook stadsverwarmende ambtenaren en stadspartners als tafelhosts. De stad zit vol mensen die iets goeds doen voor elkaar en dat willen delen. Die warmte was voelbaar.

Datum publicatie: 08-10-2025

Link website
Print of de CuliQuiz Top 100 met de naam Tim Kan, chef en culinair adviseur, met de titel 'Aandacht voor Aanagers' en het jaar 2025.

Top 100 vakmensen in Nederland

De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de motor achter onze gastvrijheidssector. Met de eerste editie van de CuliQuiz Top 100 krijgen deze vakmensen eindelijk het podium dat ze verdienen.

Datum publicatie: 22-09-2025

Link website
Een futuristisch gebouw met een spiraalvormig, glanzend metalen uitwendigheid, gelegen boven een waterpartij die de structuur weerspiegelt, met mensen die rond het gebouw lopen en groenbomen op de achtergrond.

Opening FENIX Migratiemuseum Rotterdam

Het Fenix migratiemuseum in Rotterdam opent haar deuren en ik ben vereerd te mogen bijdragen aan de festiviteiten. Gedurende een succesvolle periode van vijf weken hebben wij de Rotterdamse gasten laten kennismaken met de rijke smaken van de Chinese keuken in een speciale pop-up. Deze culinaire kennismaking was niet alleen een viering van onze cultuur, maar ook een brug naar de lokale gemeenschap. Als prachtige afsluiting van dit project hebben we een speciale lunch georganiseerd voor de Chinese ouderen die in Katendrecht wonen. Vijf gepassioneerde chefs uit de regio hebben de gerechten met veel liefde bereid. Deze bijeenkomst was een dankbetuiging aan de Chinese gemeenschap en hun bijdrage aan de geschiedenis in de stad.

Datum publicatie: 15-7-2025

Link nieuws
Collage van drie mensen die podcast opnemen met microfoons en koptelefoons, met de tekst "PODCAST EN NU WIE?" en een microfoonillustratie.

PODCAST: ENNUWIJ!?

Aflevering over tweede generatie Rotterdammers. Gepresenteerd door Sherill Samson (mede werkzaam bij OpenRotterdam)

Tim Kan (chef-kok en culinair adviseur) en Fatos Kas (stagebegeleider Albeda college) zijn de gasten in deze derde aflevering. Tim herkent de omschreven druk zeker: “Chinese ouders hè, je moet gewoon presteren! Ik zong Hankey Pankey Shanghai keihard mee op school! Ik wilde daar zelfs de beste in zijn.” Fatos herkent dat helemaal niet. “Mijn vader was vuilnisman en mijn moeder schoonmaakster, ze zeiden zolang je gewoon koosjer werk doet dan is het goed. In een interview heeft mijn moeder wel gezegd dat ze ons nooit huishoudelijk werk heeft laten doen, dat klopt ook, zodat wij zouden gaan studeren.

Publicatie datum: 10-01-2025 

Link naar podcast
Man eet sushi met chopsticks in een restaurant.

3x Favoriete Dimsum regio Den Haag

Door Algemeen Dagblad ben ik wederom gevraagd om mijn huidige favoriete Kantonese dimsum keuken te delen van Regio Den Haag.

Zie link van Algemeen Dagblad geschreven door journalist Dijlan van Vlimmeren. (Betaald AD-Krant abonnement link)

Datum publicatie: 10-01-2025

Link nieuws
Een stuk sushi met vis in zwartlepels, op een achtergrond met meerdere schalen met sushi

3x de beste Dimsum van Amsterdam

De Kantonese keuken, ooit door onze Chinese voorouders naar Nederland gebracht, bevindt zich nu in een spannende overgangsfase. Hoe kunnen we de rijke tradities en authentieke smaken behouden in een land waar de culinaire wereld voortdurend in beweging is? Het is een uitdaging om de balans te vinden tussen het trouw blijven aan onze roots en het tegemoetkomen aan de veranderende smaak van de consument.

.

Zie link van Parool geschreven door journalist Eveline Kuyten. (Betaald Parool abonnement link)

Link nieuws
Logo van Megachef met een koksmuts boven de naam.

Brand Ambassadeur Megachef sauces Europe

De producten van Megachef worden alleen gemaakt met uitgelezen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De versheid en superioriteit van elk ingrediënt dragen bij aan de buitengewone smaken. Bovendien zorgt Megachef door het gebruik van de meest natuurlijke ingrediënten voor de gezondste smaakmakers met de puurste smaken. Megachef wordt gemaakt van eersteklas grondstoffen en ingrediënten van hoge kwaliteit en kan in elk gerecht voor iedereen worden gebruikt onder de slogan “Megachef, for the love of cooking” 

Link website
De afbeelding bevat witte en roze tekst op een rode achtergrond met de woorden 'meer dan' en 'babi pangang'.

Chef-kok Tim Kan:

“De Aziatische keuken moet net zoveel aanzien krijgen als de Franse”

Lees artikel bij www.meerdanbabipangang.nl 

Link website
Logo van deBuik op een groene achtergrond

De Chinese keuken heeft zo veel te bieden aldus de Chinese Chef Alliance

Lees artikel bij www.debuik.nl 

Link website
Een herkenbaar logo met de tekst 'Wij leiden vakmensen op' en 'Erkend leerbedrijf' op een rood en oranje achtergrond.

Leerlingen-koks geslaagd voor de Aziatische keuken 

Meer dan 70 leerling-koks van het ROC Albeda Rotterdam hebben afgelopen week met succes met een oosters gerecht het praktijkexamen afgelegd. Dat zoveel studenten van één opleiding hebben gekozen voor de Aziatische keuken als specialisatie/keuze-onderdeel is ongekend. De Aziatische keuken blijkt onder de toekomstige Nederlandse chefs populairder dan ooit. 

Link website

Food Innovation Academy

Januari 2021 intrede als Ambasedeur "Aziatische keuken" bij Food Innovation Academy in Vlaardingen. MBO en HBO Onderwijs gerelaliteerd aan voedingsindustrie.

Link website
Logo met tekst: 'Wij leiden vakmensen op' en 'Erkend leerbedrijf', met een abstracte kleurverloping in het logo.

Nieuw editie lesboeken Keuzedeel "Aziatische keuken" 

In samenwerking met Chefs en Scholen is een vernieuwde les materialen ontwikkeld voor opleiding Aziatische keukens in de  MBO-Horeca scholen.

Link website

Summerschool Sweet Asian
samen met Meester Patissier Hidde de Brabander

Deze zomer op zoek naar de combinatie Leuk, Lekker en Leerzaam? Díe vind je in de Sweet Asian Summerschool, van Meester Chef Tim Kan en Meester Patissier Hidde de Brabander. Eind juli tref je dit culinaire topduo in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Meld je aan voor één van de vier workshops en word zelf meester in de Aziatische keuken.

Link website

Magazine SMAAKmag Rotterdam city

SMAAKmag. editie nummer 3. 
Een volle pagina over Chinese keuken en natuurlijk met een receptuur erbij inbegrepen namelijk zelf "Rijst noedels" maken. Niet weg te slaan in Azië en een nieuwe eet trend in opkomst in Nederland.

Link website

Brand Ambassodor
"Bragard NL" 2020

The French brand Bragard since 1933 and worn by many top celebrity chefs and Michelin chefs. High quality and superior fabrics and attention to detail, they are designed to help you "Be your best".

Link website

Varkenswaardig begin van het Chinese jaar.

Algemeen Dagblad, journalist Lot Piscaer

Link website

Ode aan Chinese Kan-tonese keuken 2019

Speciaal voor Chinees Nieuwjaar 2019 opent chef-kok Tim Kan een exclusief pop-up restaurant bij Harries Wine & Deli van Harrie Baas in Rotterdam.

Link website

Grootste Horeca beurs in NL "Horecava"

Als exclusieve partner van Rational grootkeukens presenteerde ik nieuwe keuken apparatuur de "Self Cooking Centre" voor de Aziatische keuken in Amsterdam.

Link website

Nominatie: Beste product van het jaar 2018

Landelijk beoordeling en bepaald door diverse inkoop organisaties.
Met het convenience Chinese verse maaltijden "Kip Tjap Tjoy" bij Supermarkt keten Coop.

Link website

RTL4 - De Wereld van smaak

Tim Kan heeft de passie voor eten met de paplepel ingegoten gekregen, want zijn ouders hadden al in de jaren ’70 het Chinese restaurant “Peking” in Schiedam. Zijn oorsprong is Hongkong en Szenshen Chinees en deze roots wil hij culinair blijven eren. Niet voor niets wil hij dan ook de Aziatische keuken een groter podium geven in Nederland en strijdt hij voor meer promotie van de echte Chinese keuken. Dit doet hij door zich in te zetten als chef van het restaurant dat bij supermarkt Wah Nam Hong hoort en als leraar op verschillende ROC’s waar hij Aziatisch kookles geeft. 

Link website

Brand Ambassador "Amoy" Europe - Hong Kong Ltd.

Als Chef werk ik graag met de beste ingrediënten en producten. Amoy is in 1908 door de families Wong en Chong opgericht onder de naam Tao Fa in de Chinese miljoenenstad Xiamen. Amoy is de oorspronkelijke naam van deze stad aan de kust van de Indische Oceaan. Na 100 jaar is Amoy uitgegroeid tot een internationaal merk met een sterke positie in zowel Azië als Europa. Vandaag de dag komt Amoy o.a. uit Hong Kong, Maleisië en Thailand. Nog altijd komt Amoy dus, zonder dat hier een Hollandse draai aan de smaak wordt gegeven, rechtstreeks uit het hart van Azië. In het Oosterse schap van de supermarkt mag Amoy zich daarom met recht de enige échte authentiekeling noemen. Nu is het tijd om ook Nederland Amoy te laten ontdekken.

Link website

Amazing Oriental

In deze video leert niemand minder dan Tim Kan mij de kneepjes van het gyoza bakken-vak bij de leukste supermarktketen die ons land rijk is…Heb je nu ook zin in gyoza’s? 

Link website

Munchies

"Er zit meer diepgang in de Aziatische keuken dan in de Franse," zegt Tim Kan terwijl hij me door de volle gangpaden van supermarkt Wah Nam Hong in de Rotterdamse Markthal loodst. 


Link website

Volkskrant

Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Chinese oliebollen - Ham sui gok (xian shui jiao). Voor ca. 25-30 dumplings.

Journalist: Pay-Uun-Hiu
Publicatie datum 19 december 2017

Link website

Misset Horeca

Het Nederlands team Aziatisch koken heeft bij de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) twee keer zilver (categorieën vis en vlees) en 1 keer brons (categorie dim sum) behaald. 

Link website

Studenten MBO College Poort geslaagd voor keuzedeel Aziatische keuken

Op donderdag 8 maart vond de certificaatuitreiking plaats voor de tweedejaars studenten Ondernemer/Manager Horeca van MBO College Poort. Zij zijn allemaal geslaagd voor hun keuzedeel Aziatische keuken. 

Link website

Grand opening "XL Sligro Groothandel"

Sligro Food Group bestaat uit foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt.

Link website

FNV Horeca

Het lijkt een patstelling: Aziatische restaurants laten liever een kok overkomen uit Azië dan een leerling op te leiden, in het onderwijs blijft de Franse keuken overheersen en de overheid blijft achter met koksopleidingen in de Aziatische keuken .

Link website

Volkskrant - Chinese tomatensoep

"Nee, serieus? Je bedoelt die vreselijke zoete tomatensoep?’ Precies, die. Chef-kok Tim Kan, geboren in Schiedam en opgegroeid in de Chinese restaurants van zijn vader, lacht me uit. ‘Maar die is voor Nederlanders’, zegt hij. Ja, juist daarom.

Link website

Tong Tong - Fair

"De Aziatische keuken is in Nederland goed ingeburgerd als gevolg van de eeuwenoude band met Azië. In de meeste keukenkastjes vind je dan ook sambal en sojasaus. Maar minder bekend is oestersaus. Dat wil fabrikant Amoy uit Hong Kong graag veranderen".

Link website

Gastvrij Rotterdam 2018

"Tim Kan, meesterkok Cantonese Cuisine, nam begin deze maand deel met het Nederlandse team aan het WK World Master Chefs for Cantonese Cuisine in Hong Kong en wist te imponeren."

Link website