Aziatische keuken in Koksopleiding

Grondlegger van de Keuzedeel "Aziatische keuken" binnen het kader MBO onderwijs. Kennis hebben is mooi, maar kennis delen is nog mooier. Daarom werkt Tim al sinds 2006 binnen het onderwijs aan het verbeteren en moderniseren van de Nederlandse opleiding tot Aziatische kok. Zo loodst hij enthousiaste Nederlandse leerling-koks binnen in de traditioneel gesloten keuken van het Chinese restaurant.

 

Impressie foto's

Aziatische keuzedeel

ROC Flevoland uitreiking Certificaat Horeca managers

Introductie Keuzedelen "Aziatische keuken"

Tim Kan heeft samen met horecaonderwijs en bedrijfsleven een leermiddel ontwikkelt "Aziatische keuken". Leermethode en lesmethode voor het (mbo-) onderwojs, opleiders en ondernemers. In dit keuzedeel leer je de basiskennis en –vaardigheden van een Aziatische kok. Je leert welke keukenapparatuur en –gereedschap je nodig hebt en welke producten en ingrediënten specifiek zijn voor de Aziatische keuken. Je gaat de geleerde kennis in de praktijk toepassen door producten en ingrediënten klaar te maken voor gebruik. Je gaat Aziatische gerechten en componenten bereiden en afwerken vooruitgifte.  Na het doorlopen van dit keuzedeel kun je aan het werk in een Aziatische keuken.

Zo leveren wij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de verwante Aziatische branche.