Hong Kong Awards 2017

Media

WMACC Federation
Hong Kong

Chefs Worldskills
Competitions

Nominatie: Beste product van het jaar 2018

Landelijk beoordeling en bepaald door diverse inkoop organisaties.
Met het convenience Chinese verse maaltijden "Kip Tjap Tjoy" bij Supermarkt keten Coop.

RTL4 - De Wereld van smaak

Tim Kan heeft de passie voor eten met de paplepel ingegoten gekregen, want zijn ouders hadden al in de jaren ’70 het Chinese restaurant “Peking” in Schiedam. Zijn oorsprong is Hongkong en Szenshen Chinees en deze roots wil hij culinair blijven eren. Niet voor niets wil hij dan ook de Aziatische keuken een groter podium geven in Nederland en strijdt hij voor meer promotie van de echte Chinese keuken. Dit doet hij door zich in te zetten als chef van het restaurant dat bij supermarkt Wah Nam Hong hoort en als leraar op verschillende ROC’s waar hij Aziatisch kookles geeft. 

Amazing Oriental

In deze video leert niemand minder dan Tim Kan mij de kneepjes van het gyoza bakken-vak bij de leukste supermarktketen die ons land rijk is…Heb je nu ook zin in gyoza’s? 

Munchies

"Er zit meer diepgang in de Aziatische keuken dan in de Franse," zegt Tim Kan terwijl hij me door de volle gangpaden van supermarkt Wah Nam Hong in de Rotterdamse Markthal loodst. 

Volkskrant

Een zoete dumpling met hartige vulling: Chinese oliebollen.


Misset Horeca

Het Nederlands team Aziatisch koken heeft bij de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) twee keer zilver (categorieën vis en vlees) en 1 keer brons (categorie dim sum) behaald. 

Studenten MBO College Poort geslaagd voor keuzedeel Aziatische keuken

Op donderdag 8 maart vond de certificaatuitreiking plaats voor de tweedejaars studenten Ondernemer/Manager Horeca van MBO College Poort. Zij zijn allemaal geslaagd voor hun keuzedeel Aziatische keuken. 

Grand opening "XL Sligro Groothandel"

Sligro Food Group bestaat uit foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt.

FNV Horeca

Het lijkt een patstelling: Aziatische restaurants laten liever een kok overkomen uit Azië dan een leerling op te leiden, in het onderwijs blijft de Franse keuken overheersen en de overheid blijft achter met koksopleidingen in de Aziatische keuken .

Supermarkt - Restaurant Wah Nam Hong

Bij Wah Nam Hong raken de dimsums je hart

Dimsum eten op de eerste verdieping van de Oosterse supermarkt Wah Nam Hong in de Markthal is een ervaring.

Volkskrant - Chinese tomatensoep

"Nee, serieus? Je bedoelt die vreselijke zoete tomatensoep?’ Precies, die. Chef-kok Tim Kan, geboren in Schiedam en opgegroeid in de Chinese restaurants van zijn vader, lacht me uit. ‘Maar die is voor Nederlanders’, zegt hij. Ja, juist daarom.

Tong Tong - Fair

"De Aziatische keuken is in Nederland goed ingeburgerd als gevolg van de eeuwenoude band met Azië. In de meeste keukenkastjes vind je dan ook sambal en sojasaus. Maar minder bekend is oestersaus. Dat wil fabrikant Amoy uit Hong Kong graag veranderen".

Gastvrij Rotterdam 2018

"Tim Kan, meesterkok Cantonese Cuisine, nam begin deze maand deel met het Nederlandse team aan het WK World Master Chefs for Cantonese Cuisine in Hong Kong en wist te imponeren."