WE WERKEN VOOR BEDRIJVEN WAAR WE VOOR ACHTERSTAAN

 

Brand Ambassadeur Megachef sauces Europe

De producten van Megachef worden alleen gemaakt met uitgelezen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De versheid en superioriteit van elk ingrediënt dragen bij aan de buitengewone smaken. Bovendien zorgt Megachef door het gebruik van de meest natuurlijke ingrediënten voor de gezondste smaakmakers met de puurste smaken. Megachef wordt gemaakt van eersteklas grondstoffen en ingrediënten van hoge kwaliteit en kan in elk gerecht voor iedereen worden gebruikt onder de slogan “Megachef, for the love of cooking” 

 

70 leerling-koks geslaagd voor de Aziatische keuken 

Meer dan 70 leerling-koks van het ROC Albeda Rotterdam hebben afgelopen week met succes met een oosters gerecht het praktijkexamen afgelegd. Dat zoveel studenten van één opleiding hebben gekozen voor de Aziatische keuken als specialisatie/keuze-onderdeel is ongekend. De Aziatische keuken blijkt onder de toekomstige Nederlandse chefs populairder dan ooit. 

Food Innovation Academy

Januari 2021 intrede als Ambasedeur "Aziatische keuken" bij Food Innovation Academy in Vlaardingen. MBO en HBO Onderwijs gerelaliteerd aan voedingsindustrie.

Nieuw editie lesboeken Keuzedeel 

"Aziatische keuken" 

In samenwerking met Chefs en Scholen is een vernieuwde les materialen ontwikkeld voor opleiding Aziatische keukens in de  MBO-Horeca scholen.

Summerschool Sweet Asian
samen met Meester Patissier Hidde de Brabander

Deze zomer op zoek naar de combinatie Leuk, Lekker en Leerzaam? Díe vind je in de Sweet Asian Summerschool, van Meester Chef Tim Kan en Meester Patissier Hidde de Brabander. Eind juli tref je dit culinaire topduo in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Meld je aan voor één van de vier workshops en word zelf meester in de Aziatische keuken.

Magazine SMAAKmag Rotterdam city

SMAAKmag. editie nummer 3. 
Een volle pagina over Chinese keuken en natuurlijk met een receptuur erbij inbegrepen namelijk zelf "Rijst noedels" maken. Niet weg te slaan in Azië en een nieuwe eet trend in opkomst in Nederland.

Brand Ambassodor "Bragard NL" 2020

The French brand Bragard since 1933 and worn by many top celebrity chefs and Michelin chefs. High quality and superior fabrics and attention to detail, they are designed to help you "Be your best".

Varkenswaardig begin van het Chinese jaar.

Algemeen Dagblad, journalist Lot Piscaer

Top kookklas Hubertus Amsterdam

Jong aspirante chefs inspiratie lessen "Dim Sum"

Ode aan Chinese Kan-tonese keuken 2019

Speciaal voor Chinees Nieuwjaar 2019 opent chef-kok Tim Kan een exclusief pop-up restaurant bij Harries Wine & Deli van Harrie Baas in Rotterdam.

Grootste Horeca beurs in NL "Horecava"

Als exclusieve partner van Rational grootkeukens presenteerde ik nieuwe keuken apparatuur de "Self Cooking Centre" voor de Aziatische keuken in Amsterdam.

Nominatie: Beste product van het jaar 2018

Landelijk beoordeling en bepaald door diverse inkoop organisaties.
Met het convenience Chinese verse maaltijden "Kip Tjap Tjoy" bij Supermarkt keten Coop.

RTL4 - De Wereld van smaak

Tim Kan heeft de passie voor eten met de paplepel ingegoten gekregen, want zijn ouders hadden al in de jaren ’70 het Chinese restaurant “Peking” in Schiedam. Zijn oorsprong is Hongkong en Szenshen Chinees en deze roots wil hij culinair blijven eren. Niet voor niets wil hij dan ook de Aziatische keuken een groter podium geven in Nederland en strijdt hij voor meer promotie van de echte Chinese keuken. Dit doet hij door zich in te zetten als chef van het restaurant dat bij supermarkt Wah Nam Hong hoort en als leraar op verschillende ROC’s waar hij Aziatisch kookles geeft. 

Brand Ambassador "Amoy" Europe - Hong Kong Ltd.

Als Chef werk ik graag met de beste ingrediënten en producten. Amoy is in 1908 door de families Wong en Chong opgericht onder de naam Tao Fa in de Chinese miljoenenstad Xiamen. Amoy is de oorspronkelijke naam van deze stad aan de kust van de Indische Oceaan. Na 100 jaar is Amoy uitgegroeid tot een internationaal merk met een sterke positie in zowel Azië als Europa. Vandaag de dag komt Amoy o.a. uit Hong Kong, Maleisië en Thailand. Nog altijd komt Amoy dus, zonder dat hier een Hollandse draai aan de smaak wordt gegeven, rechtstreeks uit het hart van Azië. In het Oosterse schap van de supermarkt mag Amoy zich daarom met recht de enige échte authentiekeling noemen. Nu is het tijd om ook Nederland Amoy te laten ontdekken.

Amazing Oriental

In deze video leert niemand minder dan Tim Kan mij de kneepjes van het gyoza bakken-vak bij de leukste supermarktketen die ons land rijk is…Heb je nu ook zin in gyoza’s? 

Munchies

"Er zit meer diepgang in de Aziatische keuken dan in de Franse," zegt Tim Kan terwijl hij me door de volle gangpaden van supermarkt Wah Nam Hong in de Rotterdamse Markthal loodst. 

Volkskrant

Een zoete dumpling met hartige vulling: Chinese oliebollen.


Misset Horeca

Het Nederlands team Aziatisch koken heeft bij de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) twee keer zilver (categorieën vis en vlees) en 1 keer brons (categorie dim sum) behaald. 

Studenten MBO College Poort geslaagd voor keuzedeel Aziatische keuken

Op donderdag 8 maart vond de certificaatuitreiking plaats voor de tweedejaars studenten Ondernemer/Manager Horeca van MBO College Poort. Zij zijn allemaal geslaagd voor hun keuzedeel Aziatische keuken. 

Grand opening "XL Sligro Groothandel"

Sligro Food Group bestaat uit foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt.

FNV Horeca

Het lijkt een patstelling: Aziatische restaurants laten liever een kok overkomen uit Azië dan een leerling op te leiden, in het onderwijs blijft de Franse keuken overheersen en de overheid blijft achter met koksopleidingen in de Aziatische keuken .

Supermarkt - Restaurant Wah Nam Hong

Bij Wah Nam Hong raken de dimsums je hart

Dimsum eten op de eerste verdieping van de Oosterse supermarkt Wah Nam Hong in de Markthal is een ervaring.

Volkskrant - Chinese tomatensoep

"Nee, serieus? Je bedoelt die vreselijke zoete tomatensoep?’ Precies, die. Chef-kok Tim Kan, geboren in Schiedam en opgegroeid in de Chinese restaurants van zijn vader, lacht me uit. ‘Maar die is voor Nederlanders’, zegt hij. Ja, juist daarom.

Tong Tong - Fair

"De Aziatische keuken is in Nederland goed ingeburgerd als gevolg van de eeuwenoude band met Azië. In de meeste keukenkastjes vind je dan ook sambal en sojasaus. Maar minder bekend is oestersaus. Dat wil fabrikant Amoy uit Hong Kong graag veranderen".

Gastvrij Rotterdam 2018

"Tim Kan, meesterkok Cantonese Cuisine, nam begin deze maand deel met het Nederlandse team aan het WK World Master Chefs for Cantonese Cuisine in Hong Kong en wist te imponeren."

Hong Kong Awards 2017

Media

WMACC Federation
Hong Kong

Chefs Worldskills
Competitions
TIM KAN / 簡俊聰

Tim Kan 2022 (copyright)

International Photographers:
Alwin van Krimpen (The Netherlands)
Bert Spangemacher (Berlin)
Jeff Leung (Hong Kong)
Andy Doornhein (The Netherlands)
 Laurent Alexandre (Belgium) 

Huck Sim (The Netherlands)
Ingmar Timmer  (The Netherlands)
Richard Sinte Maartensdijk (The Netherlands)
Wendy Yip (The Netherlands)

Video
grapher:
Tony Chen (The Netherlands)

Partners: 

  • Asian College Cuisine
  • Chinese Chef Alliance 
  • Chef Academy
  • KanCuly.com
  • WMCCCC The Netherlands (c)